Så utrustar du din norrländska fjällstuga bäst

Ibland händer det oförutsedda och strömmen går. Ett elverk är en sådan pryl som du kan ha stor användning av i sådana situationer. Den kan bidra till att du klarar dig i flera dagar utan el.

När du har en fjällstuga i Norrland är det fördelaktigt att utrusta den med vissa saker. Att ha ett elverk är en sådan sak som är betydelsefull att ha i stugan. Det finns elverk från verkstadsprodukter.se som du kan beställa om du är intresserad. Det finns ett elverk för alla behov.

Välj rätt elverk

Det viktiga innan du beställer är att fundera över vilket behov du har av elverket när du befinner dig i fjällstugan. Det är bra att beräkna vilken effekt som elverket behöver ha för att kunna tillfredsställa dina behov. Ett tips är att köpa ett elverk som har lite mer effekt än du faktiskt behöver. Då belastar du inte elverket alltför mycket och riskerar inte att det går sönder. För hög belastning sliter på ett elverk och minskar livslängden. Om det däremot finns en god marginal kommer elverket att klara av det du tänker använda det till och du undviker risken att överstiga maxeffekten.

Elverket är en räddare

När du ska välja elverk till fjällstugan kan du välja mellan ett som drivs på antingen bensin eller diesel. Det är viktigt att ta ställning till detta tidigt i beslutsprocessen. Du kan tänka på vad drivmedel kostar idag när du gör ditt val. Varför du ska ha ett elverk i fjällstugan är för att alltid vara garanterad att kunna använda el. Idag händer det att strömmen går och den är borta i flera timmar. Vid en del strömavbrott kan du få vara utan el i flera dagar. Då är ett elverk guld värt att ha. Även försvaret säkrar upp elen genom att investera i elverk.

Preppa fjällstugan

När du har en fjällstuga är det även bra att ha lite andra saker. Det är lika viktigt i fjällstugan som hemma att du kan klara dig själv utan samhället i en vecka. Med rätt förberedelser och saker kan du hantera svåra situationer lättare. Att göra en krislåda med förnödenheter är ett bra tips. Bra saker att ha i fjällstugan:

  • Sprit- eller gasolkök
  • Såg
  • Konserver
  • Extra batterier
  • Ficklampa
  • Dunkar
  • Radio som går på batteri