Kör en BMW på landsbygden

BMW kanske inte är den första bilmodellen du tänker på när man talar om körning på landsbygden. Det är synd eftersom det finns många modeller som passar utmärkt för det ändamålet. Läs vidare för att ta reda på varför du som bor på landet bör titta närmare på BMW som din nästa bil.

BMW har länge klassats som ett lyxigare bilmärke och därför sällan en typ av bil som tål tuff landsbygdskörning på leriga grusvägar. Det kunder inte vara mer fel. Det finns nämligen många fördelar med att köra en BMW på landet.

Många fördelar med BMW

Alla som kört en BMW vet att det är en bil som är oerhört skön att köra och dessutom har hög invändig komfort. Det finns faktiskt ingen anledning att du som bor på landet ska studsa fram i en bil med dålig fjädring. Skulle bilen gå sönder är det också bra att veta att de är mycket enkla och förhållandevis billiga att reparera på grund av den stora tillgången till reservdelar.

I en tid där de höga bensinpriserna skrämmer många kan det också vara bra att veta att det finns många modeller av BMW som är mycket energisnåla. Du kan också välja att satsa på en hybrid som både har el- och bensindrift. På så sätt kan du anpassa drivmedel efter vilket som är billigast för tillfället.

Det är också kul att veta att BMW ligger i framkant när det gäller nya funktioner. Vad sägs till exempel om en bil som ändrar färg efter tycke och smak? Just denna funktion kanske inte är något för den som letar en tålig bil, men den talar ändå om vilken framåtanda och innovation som finns hos BMW.

Fördelar med BMW

  • Energisnål
  • Snygg
  • Finns många hybridmodeller
  • Hög komfort

Framkomlighet är viktigt att tänka på

När du bor på landet kan det ibland hända att du måste färdas på leriga grusvägar eller vägar som ännu inte hunnit plogas. Då är det förstås bra med en bil som kommer fram och som du inte fastnar med. Det kan med andra ord vara bra med fyrhjulsdrift. Som tur är finns det många SUV-modeller från BMW med fyrhjulsdrift, till exempel BMW X5. En annan fördel med SUV-modellerna är att de är ganska höga. Det gör att uppstickande saker, till exempel stenar och stubbar inte sätter stopp för färden.

Vilken modell passar bäst på landet?

Vilken modell av BMW ska du då välja om du bor på landet? Smartast är nog att titta på någon av de SUV-modeller med fyrhjulsdrift som finns tillgängliga, till exempel BMW X5 som tidigare nämndes. En annan bra kandidat är BMW 330e som är en perfekt allroundbil. Denna är visserligen ingen SUV men ändå en perfekt bil att köra på landet. Har du familj är det dessutom bra att veta att den är en utmärkt familjebil. Den är en hybrid med utmärkta köregenskaper som gör det roligt att ta sig fram även på oländiga vägar. Den är dessutom väldigt snygg att titta på, något som alltid är trevligt.