Så kör du säkert på vägarna i Norrland

Norrlands vägar är inte att leka med i mörkret. Det är bitvis långa sträckor utan belysning och för att köra säkert är bra ljus på bilen en viktig aspekt. Det är en bra investering och det kan vara direkt avgörande för din säkerhet att ha bra extraljus.

Sverige är ett land där det är mörkt stora delar av vinterhalvåret, speciellt i Norrland. På småvägar som inte är upplysta kan det vara en utmaning att köra. Det ställer stora krav på dig som förare för att kunna köra säkert. Något som är hjälpsamt för att undvika faror är att installera LED-extraljus på bilen. Du hittar riktigt bra LED-ramper här att köpa till din bil.

LED-ramp minskar risken för kollisioner

Att ha en LED-ramp som ger dig en bredare och längre ljusbild kan vara avgörande. Det förekommer ofta vilda djur på vägen och ibland handlar det om sekunder för att inte kollidera med vilt. Att upptäcka ett djur i tid kan möjliggöra att du kan väja undan eller hinner bromsa. Fördelen med att köpa en LED-ramp är bland annat att det är en lång livslängd, de tänds omedelbart, de är hållbara och ger ett jämt ljus. Dessutom kan du få den ljusbild som du önskar efter som olika LED-ramper ger olika ljusbilder.

Anpassa din körning

Du behöver bland annat anpassa din körning efter förhållandena som råder när du kör på mörka vägar i Norrland. För att kunna köra säkert är det viktigt att kunna göra en bedömning av väglaget. Vinterväglag kan vara förrädiskt vissa gånger. När det är is och halka är det viktigt att anpassa hastigheten när du kör. Se till att alltid sätta på vinterdäcken i tid innan första snön och halkan kommer. För att köra säkert på är det även viktigt att vara utvilad när du sätter dig bakom ratten.