Så förhöjer du din stugvistelse

Att spendera tid i fjällstugan är fantastiskt. För att göra upplevelsen ännu bättre och verkligen kunna koppla av är en vedeldad badtunna en bra investering. I en badtunna kan du få naturupplevelse, avkoppling och socialt umgänge i ett.

Om du har en fjällstuga i Norrland kan du sätta guldkant på vistelsen genom att investera i en vedeldad badtunna som du kan njuta av. Det är något speciellt att lyssna på björkved som knastrar och sprakar i en kamin samtidigt som du sitter nedsjunken i varmt vatten. Att dessutom sitta under stjärnorna i goda vänners sällskap är helt magiskt. Det ger naturupplevelse, socialt umgänge och avkoppling i ett. Det finns många vedeldade badtunnor som är energieffektiva med en lång livslängd, allt för att du ska kunna njuta maximalt.

Det finns badtunnor i olika modeller

Det finns vedeldade badtunnor i olika storlekar. Fundera över vad du har för behov och hitta en badtunna som överensstämmer med dem. Det går förutom att välja storlek även att välja färg på plastinsatsen och vilken typ av träpanel du vill ha runt om tunnan. En badtunna kan du enkelt placera bredvid din stuga. Hitta en mysig plats någonstans kring din stuga där du kan njuta av naturen maximalt. Det bästa med vedeldade badtunnor är att du inte behöver någon ström till dem.

Ta hand om badtunnan

Om du investerar i en badtunna välj en modell som är kvalitativ, hållbar och i princip underhållsfri. Men även om den är underhållsfri är det en bra idé att behandla träpanelen minst en gång om året och rengöra plastinsatsen regelbundet om du vill att din badtunna ska hålla länge. Det är viktigt att du tömmer badtunnan på vatten varje gång du har använt den under vintern så att vattnet inte ska frysa och ha sönder badtunnan. Om du använder badtunna och inte tömmer den är det viktigt att använda någon form av bakteriedödande medel. När du ska använda badtunnan är det viktigt att du har fyllt den helt innan du börjar elda. Kaminen eller plastinsatsen kan gå sönder om det inte finns tillräckligt med vatten i badtunnan.