Därför ska du besöka Umeå i sommar

Om du vill åka till en stad som har mycket att erbjuda ska du resa till Umeå. Du kan ena dagen uppleva kulturstaden Umeå för att nästa dag vandra eller paddla. Det finns något för hela familjen. För en bekväm vistelse i staden är hotell det bästa alternativet.

Umeå är en fantastisk stad belägen i Norrland. Staden ligger vid kusten och har mycket att erbjuda turister, speciellt på sommaren. Oavsett om du vill ha härliga utomhusupplevelser eller upptäcka intressanta sevärdheter på din semester är Umeå ett bra val. Ett tips är att bo på hotell i Umeå om du väljer att åka dit. Umeå har bland annat ett hotell av högsta klass där rummen är unika med en fantastisk takhöjd. Det är väldigt bekvämt att bo på hotell när du är i Umeå på semester. Du kan äta en god frukost på hotellet, ge dig ut och upptäcka staden för att sedan komma tillbaka till hotellet och avnjuta en härlig middag. De flesta turoster som besöker Umeå väljer faktiskt att bo på hotell.

Sevärdheter i Umeå:

  • Guitars the Museum
  • Bildmuseet
  • Navet
  • Umedalen Skulptur
  • Västerbottens Museum
  • Älgens hus

Njut av god mat i Umeå

Förutom alla fantastiska sevärdheter som finns kan du även shoppa i Umeå, upptäcka kusten och bada i havet. Det finns även många fantastiska uteserveringar i Umeå. Om vädret skulle vara dåligt finns det gott om restauranger som erbjuder underbara gourmetupplevelser med lokala ingredienser. Det finns möjlighet att åka på en riktig matresa på några av restaurangerna. Ett tips är att kolla in restaurangerna innan du åker och boka bord i tid.

Cykla i Umeå

Om du gillar att cykla kan du med utgångspunkt i Umeå ta många trevliga cykelrundor. När du cyklar kan du se och upptäcka den vackra naturen som omger Umeå. Under sommaren händer det ofta mycket i staden. Det är många olika evenemang som exempelvis Vollyboll mitt i city. Umeå ses många gånger som en studentstad och inte i första hand om en semesterort. Den som åker till Umeå blir dock inte besviken på grund av staden mångsidighet.